Hybridbiler er blitt mer og mer populær i Norge. De siste årene har salget formelig gått til himmels i forhold til tidligere. Det er kanskje ikke så merkelig da at flere og flere produsenter nå satser på det norske markedet. Hybrid har for mange blitt en utmerket erstatning for en ren el-bil. Det er kanskje ikke så rart med tanke på at el-bilen baserer seg kun på en energikilde, mens hybrid kommer med to. Hybrid kommer med en elektrisk motor og en drevet av bensin, diesel eller gass. Dermed kan en veksle på hvilken energikilde man velger å bruke på kjøreturen. Utviklingen, når det gjelder selve designet og kjøreegenskapene, har også blitt mer brukervennlig, spesielt med tanke på norske forhold. Nå finner man også hybridbilen som firhjulstrekker. Dermed er det duket for enda større vekst over tid. Ikke alle bilprodusentene tilbyr 4×4, men en kan regne med at dette segmentet vil øke over tid. Bilbransjen går en spennende tid i møte og vi kan nyte godt av dette.
Spar på drivstoffutgiftene
Den store fordelen med en hybrid er selvsagt at en forbruker mindre drivstoff. Dette er både en økonomisk fordel og en miljøvennlig fordel. Spesielt med tanke på forurensning i større byer vil det å kjøre bil drevet på strøm være bra, både for medtrafikanter og fotgjengere. Blant annet i Oslo er forurensningsproblemet nå blitt så stort at det har vært innført restriksjoner på kjøring med bil. Det har vært testet ut både dieselforbud og annet. Flere og flere byer har nå fulgt etter og diskuterer eventuelle løsninger for lavere forurensning. Økonomisk vil en spare på å eie en hybrid. Tenk på hvor mye drivstoff som for eksempel går bare på en tur til butikken. De siste årene har hybridbilene kommet med atskillig større batterikapasitet enn tidligere. Dermed har bilen ekstra rekkevidde og det er mulig å kjøre lengre turer kun på el-drevet kraft. Det er også blitt enklere å lade disse bilene. Flere og flere kommer nå med plug-in kontakt, som gjør at en kan lade i en ordinær stikkontakt. Tidligere krevde ladingen at en fant en egnet ladestasjon. Noe som ikke alltid var enkelt i dette langstrakte landet.
Bilen styrer kraftkilden
Ladingen er altså blitt enklere, men i tillegg kan batteriet lades ved bruk. Det en kaller lett kjøring og nedbremsing er med på å lade batteriet, slik at en ikke går helt tom for strøm. Denne formen for bil og lading kalles ofte for ladefri hybrid. Mange lurer kanskje på om det er mulig å styre hvilken energikilde bilen tar i bruk? I utgangspunktet ja, men for de fleste hybridene styres dette automatisk. Bilens elektronikk er satt til å velge den mest hensiktsmessige kraftkilden. Bilen velger mellom kjøring kun på strøm, kombinasjon av strøm og drivstoff eller kun drivstoff. Her vil det være forskjeller merkene imellom. Nå er det kanskje noen som synes dette kan høres noe komplisert ut, men så lang derifra. Hybridbil er som å kjøre en hvilken som helst personbil. Prisen på disse bilene er variable, og det vi lønne seg å sjekke markedet før kjøp. Banker kan ofte tilby billån, eventuelt søk om forbrukslån hos Sambla, om banken nekter å gi lån.