Biler som er trygge

Det å skulle lete seg frem til en trygg bil er ikke så enkelt når man skal kjøpe bruktbil. Det finnes mange utrygge bruktbiler ute i markedet. Hva kjennetegner en trygg bruktbil ? Vel, det kommer helt an på hva slags bil du er på jakt etter. Det er gjerne de bilene som går for å være slitesterke som er trygge på veien. Kommer de fra en litt større produsent som for eksempel Toyota, Volkswagen og Ford, er det også en fordel. Så lenge man tar vare på bilen har disse merkene et rykte på seg å holde lenge på veien.

Ikke kjøp for gamle biler

En bruktbil kan defineres på to måter. De som er over sju år gamle selges uten den tradisjonelle “nybilgarantien” , fordi nye biler gjerne har en garanti på inntil sju år. Dette kommer litt an på hvor mange kilometer bilen har kjørt. Så har du de bruktbilene som er under sju år gamle. De er tradisjonelt sett noe dyrere å kjøpe , nettop fordi det følger en nybilgaranti med på kjøpet. Bilen trenger ikke koste mye. Hva du velger kommer an på du skal bruke bilen til. Skal den holde for familien i bynære strøk med en og annen langtur, eller skal bilen tradisjonelt kjøre langt? Skal man kun bruke den i byen, så bør man se på en litt eldre bruktbil. Til langkjøring er det lurt med en litt nyere bruktbil.

Tenk forbruksvare på biler

En bil er verken et leketøy eller en pyntegjenstand. Behandler du bilen din som det, vil det være totalt meningsløst å bruke penger på bil. Bil er en forbruksvare og må behandles deretter. Hadde du hatt en sovesofa i stua ville du vel neppe hatt den til pynt? Samme prinsippet gjelder også med biler. Derfor er bruken av bilen veldig viktig når du vurderer bilkjøpet. Det, kombinert med driftsutgifter, er det nyttig å ha en formening om før man finner de tryggeste bilene. For trygg bil gjelder ikke bare ved kollisjon. Det handler om å ha en bil som du vet vil duge på veiene, hele året, uten at det skal koste alt du eier.