Hva er viktig å se etter på jakt etter den perfekte familiebilen?

Veldig mange der ute er på jakt etter en god familiebil. Markedet for familiebiler er stort, og det kan derfor være vanskelig å velge den rette modellen. De aller fleste bilprodusentene i verden har et segment bestående av familiebiler i ulike størrelser og fasonger. De fleste på utkikk etter en familiebil vil nok gå for en stasjonsvogn eller SUV. Hva er egentlig forskjellene, og hvilken modell passer best til akkurat ditt behov?

Stasjonsvogn – for familier som vil ha stort lasterom til en god pris

Er dere en familie med to eller tre barn, og er på utkikk etter en bil med et stort lasterom, er nok en stasjonsvogn et godt valg. Stasjonsvognene har som regel et bagasjerom med veldig god plass. Dette er en fordel om man planlegger å bruke bilen til lengre turer, som for eksempel en hyttetur. Stasjonsvognene har som regel mer enn nok plass for de fleste familier. Stasjonsvognene har også gode kjøreegenskaper hele året.

SUV – for familier som ønsker enn større bil med enda mer plass

SUVene er midt i blinken for de familiene som ønsker mer plass og mulighet for 7 seter. SUVene er større en stasjonsvognene, og man har mer plass til personer og bagasje. Flere SUVer har også mulighet for å sette inn ekstra seter og få en 7-seter. Man må også huske at SUVene ofte er endel dyrere enn stasjonvognene. Men om du trenger mye plass og mulighet for 7-seter er SUV det rette valget for deg.

Annet utstyr å vurdere

Når du skal kjøpe en familiebil er det også noen ekstra ting som kan være lurt å tenke på. En ski-boks er å anbefale om du trenger plass til ski eller annen ekstra bagasje. Mange bør også vurdere å kjøpe en solfilm fra Evofilm, som gjør at du slipper å irritere deg over sterkt sollys når du kjører.