Hva er din drømmebil?

En drømmebil kan være så mangt. Det dreier seg naturlig nok om smak og vil være forskjellig fra person til person, men kan også variere i tids- og stedsperspektiv, og ut i fra hvilken funksjon den skal fylle. Man kan også ha ulike kriterier for hva som er en drømmebil. Skal den gå raskt, være komfortabel, eller ha et tiltrekkende design?

Noen synes amerikanske biler er de ultimate doningene, enten det er en stor SUV eller en muskelbil á lá Mustang. Eller kanskje en klassiker fra 50- eller 60-tallet? Andre tenker at amerikanske biler har hatt sin storhetstid, og sett i lys av klimaproblematikken bør fases helt ut.

Tyske premiumbiler har en spesiell plass i mange bilentusiasters hjerte. De færreste ville takket nei til en toppmodell fra Audi, BMW eller Mercedes, og kanskje Porsche troner helt på toppen. Både sportslighet, kvalitet og image gjør at mange eldre Porscher den dag i dag selges for millioner av kroner.

Atter andre sverger til italienske superbiler når drømmebilen skal defineres. Design og rå kraft fra øverste hylle tiltrekker noen, mens kritikerne kanskje vil mene at både Lamborghini og Ferrari burde holdt seg til det de drev med opprinnelig – nemlig traktorer!

Britiske biler har det alltid vært klasse over, og Land Rover Defender har en helt egen plass i bilhistorien. Det er faktisk den bilmodellen som flest mennesker i verden har sett for første gang, noe som nok har å gjøre med dens rolle som førstevalg for alt fra imperialister til misjonærer. Senere har modeller fra Range Rover vært med å befeste britenes grep om høykvalitetsbiler, ved siden av luksusmerker som Bentley og Rolls Royce.

Japanerne har heller ikke skygget banen når det gjelder å skape biler som appellerer til fanatikere. Med modeller som Toyota Supra og Nissan Skyline har de funnet en plass i mang et bilentusiast-hjerte.

Uansett om du allerede har en bil i kikkerten, eller du bare liker å lese om biler: Det er lov å drømme, og det er heldigvis gratis!