Filmer med bil og skrekk

Tiden er inne for skrekkfilm. Høstmørket har senket seg og det er godt å sette seg godt til rette under et varmt pledd foran tv-en. Elsker du bil og skrekk har du mye å se fram til nå som vinden uler og gatelysene legger gule flekker på den dyvåte asfalten.

En turboladet Ford GT er på full fart gjennom natten, og i bilen sitter en vill mann. Det handler om hevngjerrighet, sjalusi, vendetta og ren terror. Etter han et kobbel med blinkende politibiler. Det er tid for skrekk og gru.

Death Proof

I denne filmen er det bare å benke seg for brutal action. Den heslige stuntmannen Mike har fått blod på tann. Han ikler seg med en trivelig personlighet for å finne ofrene sine. Det er ikke med en skremmende purge led maske, men med et jovialt og imøtekommende blikk. Det passasjerene ikke vet, er at bilen hans er utstyrt med et bombesikkert bur, men det bare til sjåføren selv. Han krysset dem av en etter en.

Bilen: En mattsvart Mustang 1973

The Hitcher

Denne filmen fra 1986 er en traumatiserende skrekkfilm som vil rive innvollene av de fleste. Et Halloweenparty blir ingenting til sammenligning. I rollen som den tilsynelatende trivelige haikeren har vi Rutger Hauer. Men dette er haikeren fra Helvete, som skal gjøre livet til den unge Jim til et mareritt. I et nerve-drama med bilaction og regntunge landeveier, får vi kjenne hvordan det er å havarere i det amerikanske ørkenlandskapet.

Bilen: En rød Oldsmobile 442

The Car

En skikkelig old-school skrekkfilm fra 1977 møter vi en besatt bil med uante krefter. Den er som nye biler i dag, autonom, men i motsetning til dagens biler forsøker den å ta livet av flest mulig mennesker. The Car fikk mye kritisk omtale som brutal og skremmende, selv om de oppsummerte det slik: What Evil Force Drives The Car

Bilen: En svart Lincoln Continental Mark III