Spar penger på bil og snus

Som følge av koronapandemi og krigen mellom Russland og Ukraina har prisene både her til lands og i andre land steget brutalt. Et eksempel er drivstoffprisene, som nå nærmer seg 30 kroner for både bensin og diesel.

Matvareprisene er et annet eksempel. Stadige prisstigninger i hyppig tempo har gjort at handleturen på nærbutikken svir atskillig mer i lommeboka nå enn for kun noen måneder siden.

Bankene har valgt å sette opp renten og rentenehoppene skjer med mindre og mindre mellomrom. I sum gjør alt dette at hver enkelts personlige økonomi blir dårligere. Vi får dårligere råd og kan unne oss mindre. Når vi i tillegg legger på at en del bedrifter går konkurs eller må permittere de ansatte fordi også de kjenner på prisstigningen, ser vi alt annet enn et lyst bilde. I denne artikkelen ser vi på hvordan man kan spare penger, blant annet gjennom valg av bil og gjennom å bestille snus på nettet.

Bestill snus på nettet

Nå kan man alltids argumentere for at å snuse i seg selv ikke er særlig økonomisk gunstig. For de som allerede snuser derimot er det penger å spare på å bestille snus på nettet. Den vanligste snustypen i Norge er Skruf og kanskje undervarianten Skruf Fresh White, hvit snus med forskjellige grader av styrke. Hvis du daglig snuser en boks Skruf Fresh White og kjøper all snusen i dagligvarebutikken, vil man måtte ut med opp mot 3000 kroner i måneden. Gjennom å bestille Skruf eller andre snustyper på nettet, er det penger å spare.

Spar penger på bil

En annen måte å spare penger på er å se på bilkostnadene. Det aller mest økonomiske er selvsagt å kvitte seg med bilen og belage seg på kollektive trafikktilbud. For mange er dette dessverre ikke mulig, og man er avhengig av bil. Likevel finnes det knep som kan kutte de månedlige kostnadene betraktelig. Jamført med høyere drivstoffpriser nevnt innledningsvis, vil det å bytte ut bensin- eller dieselbilen med en elektrisk bil, spare deg for mange penger.

En annen måte å spare penger på bil på er å dele bil med noen andre. Det kan være personer du bor i samme husstand som eller andre, som for eksempel en nabo. På denne måten deler dere på blant annet veiavgift, forsikring osv. Det betyr også at man ikke kan bruke bilen hele tiden og det gjør at man sparer penger.

Det er også mulig å bytte til en billigere bil, men pass på: En bil som er billig å kjøpe kan være dyr i drift. Spesielt bør man være forsiktig med å gå til innkjøp av biler som enten er veldig gamle eller som har gått veldig mange kilometer.