Slik tar du vare på bilen om vinteren

Vinteren er tøff, og det gjelder ikke bare for oss mennesker. Der vi får vær inne mesteparten av dagene, så er ikke bilene like heldige. Selv om mange har garasjer hjemme, så er det ikke alltid like lett å parkere inne når en er ute og kjører bilen. Dessuten kan det fort være så kaldt ute at en garasje ikke har den altfor store effekten, med mindre du har en oppvarmet garasje selvfølgelig. Da blir det fort tøffe forhold for din bil, og det er mange ting som kan gå galt her. I denne artikkelen finner du en liste over disse, og ikke minst løsningene du må huske på.

Ikke la bilen stagnere

Akkurat slik som vi stagnerer når det blir for kaldt og vi får influensa i systemet, så stagnerer bilene når det blir for kaldt og batteriet svikter. Dette er et problem i mange biler når sjokk kulda treffer inn. Dette rammer mange bilister rundt om i landet. Det beste tipset her er i grunn å forsøke ikke å oppholde bilen sin så mye ute. Dersom du absolutt må dra et sted, så sørg for at bilen ikke står stille over lengre perioder. Her er det viktig at du starter bilen kontinuerlig. Dette handler mest av alt om ikke å la den stå stille flere dager over vintermånedene. God praksis er å sette seg i bilen daglig og kjøre minst et par kilometer.

Unngå skader på hjul

Ofte tenker vi at problemet med hjul og vinter er føre. Det er klart det er problematisk, men det er et annet aspekt mange også glemmer. Dette handler om is og snø som samler seg opp rundt hjulene. Her er resultatet ofte at hjulet ikke får snudd ordentlig, og motstanden fra snøen og isen som samler seg rundt gjør det vanskelig å kjøre generelt. Vær derfor sikker på at disse ikke er fylte med snø.

Unngå brister i glass

Mange skader bilen sin på vinteren ved ikke å være flinke nok med å fjerne is fra rutene. Dette danner seg da fuktigheten på rutene blir omdannet til is ved kaldt vær. Her er det igjen viktig å starte bilen her og der og ikke minst skru på varmen slik at isen kommer seg av rutene. Er den der for lenge, så kan du rett og slett risikere sprekker i din frontrute.

Ta av piggdekkene når vinteren er over

Sist men ikke minst er vårt siste tips at du bør ta av piggdekkene før du får en saftig bot. Det er nemlig ulovlig å kjøre med disse når det er tørt dekke på veien. Da er det viktig å få dem av bilen før politiet serverer deg en bot!