Hvordan passe på bilen sin!

Det finnes en del ting som vi bileier bare rett og slett burde kunne. Vi snakker ikke om å kjøre selve bilen, fordi dette sier jo seg selv. Det vi snakker om her er å vedlikeholde bilen, og det første vi skal diskutere er å bytte dekk. Dette er ganske enkelt når man første har gjort det et par ganger.

Bytte dekk

Det finnes en god del forskjellige typer dekk som vi kan ha på bilene våre, men heldigvis så bytter man de fleste av dem på helt nøyaktig samme måte. Det eneste problemet er at det noen plasser har blitt vanlig å spare lagringsplass og ikke ta med reservedekk, men dersom du fortsatt har et dekk til overs så kommer dette til å være til ekstra god hjelp for deg dersom du punkterer bilen. Dette blir hjelpsomt egentlig uansett hvordan du snur og vender på det fordi her i Norge så må vi jo noen ganger bytte mellom sommer- og vinterdekk uansett. Her kan du spare deg noen kroner og gjøre det helt selv.

Dersom du har tenkt å gjøre noe med økonomien utenom dette med å bytte dekk på egen hånd så kan du sjekke ut om du kan lage deg en refinansiering på økonomien din gjennom denne lenken som er lagt ved her.

Uansett så er det viktig at vi har med oss et hjulkryss og en jekk, og selvfølgelig dekkene vi skal erstatte. Begynn med å ta av alle dekslene på alle hjulene og velg deg ut hvilket dekk du skal starte med. Sørg for at jekken får godt grep under riktig plass på bilen, oftest så er det en litt mer forsterket del av understellet som du kan sette jekken opp mot. Etter at du har løftet bilen godt nok kan du begynne å skru av skruene, og legge dem forsiktig i dekselet som du allerede på forhånd har lagt til siden. Etter at du har tatt hjulet av så setter du på det nye, og sørger for at du løst plasserer alle skruene inn igjen. Begynn med å sørge for at alle skruene sitter greit fast, og følg et slags stjerne mønster. Dersom du begynner med skruen som er ned til venstre, hopp til den som er øverst til høyre, osv. Ta deg en ny runde hvor du gjør det samme, bare med mer kraft. Gjør det samme på alle fire dekk og du er ferdig!

Dødt batteri?

Det første du trenger dersom batteriet på bilen din dør, er startkabler. Det neste er en annen bil med et batteri som fungerer. For å starte opp din egen bil så må du koble den positive delen av batteriet ditt, med den positive delen av den andre bilen. Den negative enden av batteriet ditt skal kobles til den negative enden av det andre batteriet.